CHECKLISTA – SÅ SKAPAR DU BISTOKÖKET

Det senaste året har jag haft en stark förkärlek till bistroköket. Den industriella, ruffiga miljön som är så imperfekt perfekt. Här kommer en liten inspirationskälla med detaljer som skapar bistrokänslan.

I vårt kök har vi målat en vägg med griffelfärg, snickrat ett eget plankbord och gjort egna lampor av gamla glasburkar men jag har många fler idéer på gång – vårt kök är ett rullande projekt!
Så här ser min planerade checklista ut:

Menyer

Menyer på väggen, bistrokök – Husligheter

Entrance mäkleri

Med ett par menyer skapar du enkelt en stark koppling till bistroköket. Här kan du vara personlig, antingen kan du hämta menyer från dina favoritrestauranger, eller så kan ni spara ner och skriva ut från internet. Pinterest är en inspirationsoas.

 

Material

Bra kvalitet och imperfektion är två ord med väldigt olika innebörd men som båda kännetecknar bistroköket. Satsa på vitvaror, bänkar eller hyllor i metaller som rostfritt stål. De är behändigt slittåliga och skriker restaurang. En bänkskiva i marmor är fint men kostsamt, satsa istället på detaljer som en mortel eller skärbräda i marmor. Vitt kakel är nästan ett måste i bistroköket och inslag av trä löser du enkelt i form av golv, möbler eller köksredskap.

Cafémöbler

När jag tänker bistromöbler tänker jag franskt café. Ett runt cafébord med ett par stolar eller ett längre träbord med industriella lampor hängandes ovanför.

Öppen förvaring

Kakel upp till taket, markant diskho och träbänk.:

I dagens samhälle är nog det här den punkt som svider mest eftersom många av oss föredrar rena ytor och rymliga skåp. För att få till bistrokänslan är det dock öppna förvaring som gäller! Plocka bort en skåpslucka, sätt upp några hyllor eller häng upp pannor och redskap på några krokar eller rör.

Detaljer

kök.jpg

Det finns hur många fina stilmarkörer som helst för bistroköket – så gå loss så mycket du vill! Bara fantasin sätter gränser! Om jag skulle rekommendera ett fåtal detaljer att satsa på så skulle jag säga satsa en fin skärbräda i marmor/trä. Satsa även på hängande glödlampor eller tefatslampor, färska kryddväxter och en mortel i marmor.

Att hänga fram dina stekpannor och låta glasburkar med mjölsorter stå framme är också ett enkelt sätt att få till rätt känsla.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s