Att planera rum

Att inredningsplanera kan ibland känns som ett evighetsprojekt och svårt att få ihop. Är man inredningsintresserad så kan man nog ofta älska att bläddra i IKEA-kataloger, läsa inredningsbloggar och måla upp visioner i huvudet. Men en del människor kan nog ha svårt att se framför sig hur ett färdigt rum skulle kunna se ut och en del har nog svårt att hålla en röd tråd i sin inredning. Kanske

Jag har kommit på ett (enligt mig) superbra sätt att underlätta inredningen och spontaninköpen till sitt hem. Nämligen att skapa tydliga ramar för varje rum. Jag och T har suttit under förmiddagen och utformat ramar för alla rum i form av dessa fyra frågeställningar:

  • Vilken känsla ska rummet inge? (ex. lugnande/inspirerande/socialt)
  • Vilka färger ska dominera? (välj 3-4st och tillåt skalor av dessa)
  • Vilka funktioner ska rummet fylla?  (ex. sova/äta/arbeta)
  • Vilka verktyg behövs för att möjliggöra funktionerna? (ex. sköna bäddset för att sova gott)

Majoriteten av dessa punkter kanske verkar självklara, men det är faktiskt jäkligt smart att lista dem såhär. Så när vi är på jakt efter ny inredning så har vi ramar att hålla oss till. Typ ”passar denna kudden in i den lugna känslan vi vill ha i sovrummet?” eller ”passar den här tavlan in i den färgskala vi valt för matplatsen”?. Våra ramar är ganska breda, men dom finns ändå där.

Vi ser det också som en liten rolig grej att om ex jag hittar en inredningspryl på egen hand som jag blir kär i och vill ha så ska sen jag utifrån vår lista kunna motivera för T varför denna pryl passar in. Kul!

ps. HÄR kan du hitta färdiga och fina färscheman

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s